Deleværelse?

Denne uges #mandagsmanifest er erstattet af et indlæg med en anden overskrift. Dog handler det faktisk stadig om, hvad vores weekend blandt andet er brugt på. Vi har nemlig brugte størstedelen af weekenden på én stor rokade i huset…

Huxi fandt sin måde at komme fra Hollie til Sebastian

Vores hus er to etager, og vi har soveværelse oven på, og Sebastian har også værelse ovenpå. Hollie har haft værelse neden under, og har haft det fint med det indtil for ca 1-1,5 måned siden. Hun begyndte at vågne om natten og være ked af det, var svær at putte, altså at få “lov” at gå fra hende, og hun kom næsten hver nat op i vores seng. Hvilet resulterer i at alle i sengen sover dårligt, fordi hun er typen der vælter rundt når hun sover 😏

Alt det spektakel bunder i, at hun ikke kan lide at sove nedenunder alene. Vi har derfor gået i tænkeboks over, hvordan pokker vi løser det bedst. Mange ideer har været på tegnebrættet: skal ungerne bytte værelse? Skal de sove på ét værelse i fx køjeseng, og have “legeværelse” på det andet.. og hvad med Huxi, hvor skal han “bo”? vi kom frem til at de to Tore skulle sove sammen, både fordi det gav tryghed til alle, og fordi det logistisk gav mest mening. Da der kun er 14 måneder imellem dem kan det pt sagtens lade sig gøre! Huxi er rykket ud af soveværelset også har fået den ene side af vores store alrum på 1. Sal som “værelse”.

Huxis “værelse”/afdeling i vores alrum ovenpå. Et stort rum, som ligger mellem de stores værelse og vores soveværelse

Plusser

Vi valgte at de har værelse oven på, hvor vi også sover. Vi fik hentet en gratis seng i Hillerød til Hollie med skuffer nedenunder (fronterne skal males, men det bliver når der kommer lidt mere lune i luften). Vi tog et smut i ikea, hvor vi købte en stor reol som rumdeler, lidt flere kasser og nogle lamper til at sætte på reolen. Jeg havde en ide i mit hoved om, at der pga. Skråvægge ikke ville være så meget plads til dem ~ men hold op hvor har man lov til at blive positivt overrasket engang imellem 🥰

Man overvejer jo altid fordele og ulemper inden man begynder på et okay omfattende projekt som dette. En fordel er altså at det er en del hurtigere og nemmere at putte de to store, da de er i samme rum behøves kun én voksen, én historie og én omgang sang.. modsat før hvor vi gik med et barn hver på hver deres værelse.

Når der skal ryddes op og støvsuges på værelset er det en del mere overskueligt ~ både for ungerne og for den voksne der giver et nap med. Hver søndag rydder vi grundigt op, får støvsuget, skiftet sengetøj etc. Og det var hurtigere overstået i går end ellers 🤩😅

Det vigtigste plus er altså at de får sovet om natten, for alles skyld. De finder så meget tryghed ved hinanden og nyder en kill sludder mens de prøver at falde i søvn.

De er selv så glade for det, og jeg er blevet rigtigt tilfreds. Det er altså som om det er en del nemmere at gøre mindre og intime rum hyggelige end store, især til børn ~ efter min mening.

Det er Sebastians “værelse” man træder ind i, og rumdeleren virker som en væg udefra. Man skal helt ind i rummet før endnu et værelse kommer til syne. Rumdeleren afskærmer, opdeler og giver god mulighed for opbevaring trods skråvæg. Reol og kasser er købt i ikea, for at mål passer sammen. De har nu både seng hver, kommode til tøj, legetøj i reol og tv/PlayStation i Sebastians side af værelset. Sebastians seng kan trækkes ud, og Hollie kan tage sin madras med derovre. Det elsker de i weekenderne, og hygger med film. Sebastian har en smule mere plads, og har derfor også en lille, aflang reol med alle deres fælles bøger i.

Vi prøvede selvfølgelig af inden rokeringen om de overhovedet kunne finde ud af at sove i samme rum. Sebastian har en seng man kan trække ud, og lægge en madras på. De sov ved siden af hinanden en lille uge op til, før det gik løs. Ingen af nætterne kom Hollie ind i vores seng! 🤞🏻✌🏻🤩 vi besluttede derfor at det nok kunne lade sig gøre, og det er stadig gået super fint med deres nye værelse. Da jeg hentede Hollie var børnehave i dag, fortalte pædagogerne at hun havde snakket så meget om deleværelset, og hvor glad hun er for det.. så mon ikke det er den rette beslutning lige nu.

Minusser

At dele noget er altid lig med mulighed for konflikter.. hvor er grænsen for dit og mit, hvem har hvilke kvadratmeter, hvem skal rydde op, hvem skal have lov til at lege alene, hvis man har brug for det.

Det er ikke længere muligt at lukke døren og sige “gå ud fra mit værelse”.. især Sebastian har sommetider brug for ro og kunne sidde i sin egen lille verden. Det een sog stadig muligt da vi har lavet “legeværelse” nedenunder. Både fordi der ikke en plads til begges legetøj på ét værelse med skråvægge, men også fordi de altid slæber legetøj med ind i stuen (også nedenunder). Så ved at stuedøren og døren til legeværelset holdes åbne, virker det som ét stort rum, og vi er alle sammen. Samtidig giver det mulighed for at man kan gå derind og lukke døren og få lidt fred. På den måde har vi skabt to værelser, selvom de har deleværelse.

På sigt er vi klar over, at der skal ske en omrokering, men så længe de stadig er så små, og gerne ville være sammen, så vil vi faktisk gerne støtte op om det. Jeg synes det er enormt vigtigt at pleje et søskendeforhold, og jeg tænker at et ønske om at dele værelse, er en god mulighed for at anerkende deres lyst til at være sammen 😊

Tak fordi du læste med!

Kærlig hilsen Cecilie

Skriv et svar